"Ik kan in dit werk echt mijn hart kwijt."

Renate Suykerbuyk
Zorgcoördinator

Maar liefst 21 jaar werkte Renate in de ouderenzorg, totdat ze op een gegeven moment zin had in totaal iets anders. “Ik dacht als ik in mijn carrière nog van baan wil wisselen dan moet ik het nu doen.” De zorg voor mensen met een beperking trok Renate erg aan en zodoende kwam ze bij S&L Zorg uit. Na het kennismakingsgesprek met recruiter Roos was ze erg enthousiast. “Roos vroeg of ik eerst twee uurtjes wilde meedraaien in een woning om te kijken of het écht iets voor me was. En ja hoor, ik was meteen verkocht!”

Door: Eva Geuze

In diezelfde woning, waar ook Netty woont, werkt Renate inmiddels alweer tweeënhalf jaar met veel plezier als cliëntbegeleider. “We hebben een heel close team en dat werkt heel prettig. Je bent er met elkaar om voor de bewoners te zorgen. We maken gebruik van ieders sterke punten, waardoor je elkaar heel goed aanvult. Dat vind ik een groot verschil met waar ik werkte in de ouderenzorg, waar toch meer hiërarchie heerste.”

“Je bent geen familie van ze, maar zo voelt het wel.”

Groot pluspunt

Ook vindt Renate het heel fijn dat ze hier zoveel kan betekenen voor de bewoners. “Je bent geen familie van ze, maar zo voelt het wel. In de ouderenzorg hebben de bewoners vaak kinderen, kleinkinderen of nog een partner. Het is daar heel duidelijk dat jij als medewerker er enkel voor de zorg bent. Je houdt daarom toch altijd wat meer afstand van een bewoner. Hier heb ik dat gevoel helemaal niet, want je doet hier veel meer dan zorgen alleen, dus je mag ook emotioneel betrokken zijn. Juist zelfs, want onze bewoners hechten veel meer waarde aan die betrokkenheid. Voor mij is dat echt een groot pluspunt. Ik kan in dit werk echt mijn hart kwijt.”

Sterke band

In de korte tijd dat Renate hier werkt, heeft ze een sterke band opgebouwd met Netty. In het contact dat ze hebben zie je dat Netty erg op haar gesteld is. Renate: “Een tijdje geleden lag Netty in het ziekenhuis. Ik had op dat moment vakantie en was mezelf vergeten uit de WhatsApp groep voor noodgevallen te halen. Daardoor zag ik dat Netty was opgenomen in het ziekenhuis. Door de hoge werkdruk was er helaas niemand die tijd had om op bezoek te gaan. Aangezien ik dicht bij het ziekenhuis woon en toch vakantie had, ben ik elke dag op bezoek gegaan bij Netty. Dat heeft Netty veel goeds gedaan en dat maakt de band dan net even wat sterker. Als ik binnenkom in de woning reageert Netty altijd enthousiast. Dan is mijn dag meteen goed.”

“De enige spijt die ik kan hebben is dat ik het niet eerder heb gedaan.”

Als een vis in het water

Spijt van haar switch heeft Renate dus allesbehalve. “Het enige waar ik spijt van heb is dat ik het niet eerder heb gedaan. Ik voel me hier echt als een vis in het water. Ik ga elke dag met plezier naar m’n werk en met plezier naar huis. De ene dag wat vermoeider dan de andere dag”, zegt Renate lachend. “Het kost energie, maar het geeft ook zoveel energie. Als een bewoner een goede dag heeft gehad, dan is mijn doel behaald.”

Tegen iedereen die nog twijfelt om bij S&L Zorg te komen werken, wil Renate zeggen: “Kom gewoon eens bij ons kijken. Draai eens een paar uurtjes mee en ervaar zelf hoe het is om te werken met deze mooie doelgroep. S&L Zorg is een kleinschalige organisatie die echt voor je klaarstaat. Je werkt in klein teamverband, hebt grote invloed op je rooster en veel kans om door te groeien. Kijk maar naar mij, want vanaf volgende maand ga ik aan de slag als zorgcoördinator. Kortom: gewoon doen!”

Recente Vacatures

Vorige
Volgende