Eigen regie op je ontwikkeling

Binnen S&L Zorg leren we niet af en toe maar continu. Vakbekwame en deskundige medewerkers dragen immers bij aan goede zorg en begeleiding voor onze bewoners.

Als medewerker krijg je alle kansen om je persoonlijk en professioneel te ontwikkelen. Aan de hand van een duidelijke visie, een modern opleidingssysteem en door gebruik te maken van de kwaliteiten en expertise die we in huis hebben maken we met elkaar S&L Zorg iedere dag een beetje beter.

opleiding in de zorg
Marieke Schrauwen over haar functie als opleidingsadviseur:

“Je kiest zelf wat je nog meer wilt leren.”

Beste leerbedrijf!

Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven SBB heeft S&L Zorg uitgeroepen tot beste leerbedrijf 2018 van Noord-Brabant, in de sector Zorg, Welzijn en Sport.

Een prachtige waardering en aanmoediging om door te blijven gaan met al het moois dat we op het gebied van leren en ontwikkelen doen.

Nooit te oud om te leren

BBL (Beroeps­begeleidende leerweg)

Bij S&L Zorg werken we vaak met BBL-leerlingen in de functie van leerling cliëntbegeleider. We bieden hen graag een fijne en interessante werkplek in de zorg om zo bij te dragen aan onze medewerkers van de toekomst. De opleiding duurt gemiddeld 3 jaar. 

Wat houdt het in?

Als leerling cliëntbegeleider volg je de combinatie opleiding Verzorgende IG-Maatschappelijke Zorg-niveau 3 of de opleiding Persoonlijk Begeleider Gehandicaptenzorg niveau 4, via de Beroepsbegeleidende Leerweg. Dat is leren en werken tegelijk. De opleiding in de zorg wordt aangeboden via het Praktijkgestuurd Leren (PGL). De lesdagen vinden plaats op locatie van S&L Zorg en richten zich op wat jij in je dagelijkse werk nodig hebt. Je maakt kennis met de verschillende cliëntgroepen, zodat je zo breed mogelijk wordt opgeleid en veel kennis en ervaring opdoet. 

Na het succesvol afronden van deze opleiding krijg je een vast contract aangeboden van minimaal 24 uur.

Meer weten?

Stuur dan een e-mail naar onze praktijkbegeleider Henny der Kinderen via h.d.kinderen@slzorg.nl of Jessica Tak via j.tak@slzorg.nl.

Zij-instroom traject

Wanneer je meerdere jaren werkervaring hebt in een ander werkveld en minimaal aantoonbaar MBO 3 niveau kan een verkort leer-werktraject geschikt voor je zijn. Binnen S&L Zorg zien wij dat zij-instromers waardevolle inbreng hebben in de zorg voor onze bewoners. Je krijgt een opleiding in de zorg aangeboden waarbij we rekening houden met jouw eerder opgedane kennis, werk- en levenservaring. De opleiding duurt gemiddeld anderhalf jaar.

Na succesvolle afronding ontvang je één of twee diploma’s, namelijk Maatschappelijke Zorg 3 en Verzorgende (IG) 3 of Persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg niveau 4. Ook krijg je na het succesvol afronden van het leertraject een vast contract aangeboden van minimaal 24 uur. 

Meer weten?

Wil je meer weten over deze opleiding in de zorg? Stuur dan een e-mail naar onze praktijkbegeleider Henny der Kinderen via h.d.kinderen@slzorg.nl of kijk op de website van Samen zijn we onbeperkt.

opleiding in de zorg

Ontwikkel
mee met S&L Zorg

Om de medewerker centraal te kunnen stellen, leren op de werkplek toe te passen én om onze eigen kwaliteiten optimaal in te zetten, hebben we voor verschillende onderdelen extra aandacht:

Rol van de leiding­gevende

Leidinggevenden kijken samen met de medewerker naar de huidige functie en naar de toekomst. Zij faciliteren leermogelijkheden in het werk en denken mee over loopbaanstappen. De medewerker heeft natuurlijk ook eigen verantwoordelijkheid als het gaat om scholing en het pakken van loopbaankansen.

Een (leer)coach voor extra ondersteuning aan teams

Soms is het fijn als iemand meedenkt en kijkt hoe het (nog) beter kan in een team. Binnen S&L Zorg zetten we vooral in op collegiale coaching en ondersteuning. Zo maken we optimaal gebruik van de kwaliteiten van onze medewerkers.

Samen leren op het werk

Je kunt van elkaar zoveel leren. Hoe mooi is het om eens bij een ander collega of woning mee te kunnen kijken en van rolmodellen te leren door af te kijken? Binnen S&L Zorg stimuleren we het werkplekleren.

Bij- en nascholing

Bij- en nascholingen zijn er in allerlei vormen. E-learning, klassikale trainingen, teamscholing, intervisie of coaching on the job. We ontwikkelen scholingen zelf of kopen ze in. Zo ontstaat een mooie mix waar onze medewerkers hun deskundigheid en bekwaamheid mee op peil kunnen houden.

Ons nieuwe opleidingssysteem LearnLinq

Medewerkers zijn zelf verantwoordelijk om vakbekwaam te worden en te blijven. Het systeem helpt om aan de verplichte scholingen te voldoen en daarnaast kan je kiezen wat je nog meer wilt leren.

Loopbaanpunt

Bij het interne loopbaanpunt kun je terecht met allerlei loopbaanvragen. Samen met één van de loopbaancoaches ga je op zoek naar wie je bent, wat je kan, wat je wil en hoe je dit kunt bereiken.

Experts met passie voor een bepaald thema

Experts zijn medewerkers die graag hun specifieke expertise willen delen. Bijvoorbeeld over dementie, LACCS of palliatieve zorg. We hebben veel kennis en expertise in huis die we optimaal willen benutten.

Individuele opleidingskansen

Persoonlijke ontwikkeling stimuleren we binnen S&L Zorg. Medewerkers hebben de mogelijkheid externe scholing te volgen. Denk aan een verdiepingstraining, een vervolg MBO of HBO opleiding of het bijwonen van een congres.

“Ik werk al ruim 30 jaar bij S&L Zorg, maar ik leer nog steeds iedere dag.”

Ilse Schneijderberg
Cliëntbegeleider

Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging, stageplaats, vrijwilligerswerk of ben je gewoon nieuwsgierig en wil je graag eens bij ons binnen kijken? Dan leren we jou graag kennen!