Begrijp jij mij?

Wij zijn S&L Zorg

Wij zijn S&L Zorg. Met bijna 800 medewerkers en ruim 250 vrijwilligers bieden we meer dan 380 bewoners met een verstandelijke beperking dagelijks uitstekende zorg. Eén van onze specialisaties is het bieden van goede zorg aan mensen met complex gedrag. Momenteel zoeken we meerdere nieuwe collega’s voor deze cliëntgroep.

Video afspelen
Bekijk de video van bewoner Jan waarin begeleider Annika en moeder Riet vertellen over de goede begeleiding van Jan.
Video afspelen
Bekijk de video van bewoner Ingrid en begeleiders Sharice en Anke. Sharice en Anke vertellen je meer over het werken met bewoners met complex gedrag, hun werkdag, het team, het rooster en waar ze trots op zijn.
Over de cliëntgroep

Wat is complex gedrag?

Binnen deze cliëntgroep uiten bewoners zich heel verschillend. Het is daarom niet altijd makkelijk om hen te begrijpen. Maar doordat we onze bewoners steeds beter leren kennen, kunnen we inschatten wat wel en niet kan. Zo zorgen we samen voor een fijne dag voor deze bewoners.

Binnen S&L Zorg zijn er tien woningen waar complexe zorg geboden wordt. Zes van deze woningen bevinden zich in zorgwijk Sterrebos in Roosendaal, een wijk als elke andere wijk, waar mensen met een verstandelijke beperking bij elkaar wonen. Vier van deze woningen bevinden zich in zorgwijk Lambertijnenhof. Een gezellige zorgwijk midden in de bruisende wijk Meilust in Bergen op Zoom.

Onderzoek Erasmus Universiteit

Wist je dat S&L Zorg erg goed scoort op het gebied van het bieden van complexe zorg? In december 2023 publiceerde de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd zelfs een rapport naar aanleiding van een heel bijzonder onderzoek. Ze onderzocht juist niet wat er verkeerd gaat in de zorg, maar bekeek drie organisaties in Nederland – waaronder S&L Zorg – waar complexe zorg juist heel goed gaat. Daar zijn we trots op!

Samen met ons verder bouwen aan deze goede zorg?