Stagiaire HBO Social Work

Werk jij graag met bewoners met een verstandelijke beperking met moeilijk verstaanbaar gedrag? Heb jij het talent om bewoners die de wereld om zich heen niet zo goed begrijpen te begeleiden? Dan zijn we op zoek naar jou!

We werken bij S&L Zorg vanuit een liefdevolle en respectvolle benadering. We begeleiden en ondersteunen onze bewoners, en houden hierbij altijd Regie op eigen leven en Regie op eigen werk in ons achterhoofd.

Naast onze leerroutes BOL en BBL, waarin wij onze toekomstige zorgmedewerkers opleiden, bieden wij ook graag andere studenten een leerplek. Denk hierbij aan een stageplaats op HBO of WO niveau, om stage te lopen of om af te studeren.

De cliëntgroep:

Je gaat werken met bewoners binnen onze cliëntgroep ‘bewoners met een ernstige tot matige verstandelijke beperking en moeilijk verstaanbaar gedrag’. Deze bewoners uiten zich heel verschillend. Ook is er geen leeftijd gebonden aan hun gedrag. Het is niet altijd makkelijk hen te begrijpen, ook doordat ze zich vaak moeilijk uiten. Het is daarom belangrijk dat je bepaald gedrag signaleert en de oorzaken leert herkennen. Je wil de bewoners leren begrijpen en zet je daar volledig voor in. Zo kun je samen met je team positief inspelen op de bewoner, waardoor hij of zij zich zo optimaal mogelijk kan ontwikkelen. In de begeleiding van deze bewoners zijn rust, duidelijkheid en afwisseling erg belangrijk. Ook krijg je te maken met verstoorde informatieverwerking bij bewoners wat kan leiden tot angst en moeilijk verstaanbaar gedrag bij hen.

Wie zijn wij?

Wij bieden uitstekende zorg voor mensen met een verstandelijke beperking, dat vinden we logisch bij S&L Zorg. Maar, menslievende zorg is echt ons doel. Dit zie je terug bij jou als medewerker, maar ook bij onze vrijwilligers en mantelzorgers, de gezellige huizen, de levendige zorgwijken, de activiteiten en dagbesteding.

Met zo’n 800 medewerkers, en 250 vrijwilligers, bieden we meer dan 380 bewoners dagelijks uitstekende zorg. We zijn dus best met velen, maar zo voelt het niet. Eigenlijk zijn we een informele zorginstelling. In onze zorg staat de bewoner altijd centraal. We willen dat iedereen eigen keuzes kan maken. We zoeken steeds naar nieuwe wegen om dat mogelijk te maken.

Onze medewerkers krijgen dan ook veel ruimte bij de uitvoering van hun werk en de kans om zichzelf te ontwikkelen. Wij willen dat jij als medewerker plezier beleeft aan je werk en dat jij het bieden van zorg en ondersteuning aan onze bewoners als zinvol ervaart. Goede zorg voor de bewoners, begint met jezelf fit en vitaal voelen. We vinden het belangrijk dat je hier zelf actief mee bezig bent en bieden faciliteiten die je hierbij kunnen helpen.

Wat bieden wij jou?

Bij een stageduur langer dan 1 maand en een omvang van minimaal 150 uur ontvangt de stagiair een vergoeding van €400,- bruto per maand voor een stage van gemiddeld 36 uur per week.

Zin om samen met ons het maximale uit onze zorg te halen en jouw talent in te zetten voor onze bewoners? Stuur ons dan een open sollicitatie waarin je jouw ideeën over jouw stage bij S&L Zorg uit kunt leggen. Je weet maar nooit!

Heb je nog vragen? Stuur dan een e-mail naar onze praktijkopleider Jessica Tak via j.tak@slzorg.nl.

Locatie
Contactpersoon
Sluitingsdatum
Deel deze vacature