Stagiaire HBO Social Work

Op zoek naar een stage?

Ben jij op zoek naar een stage bij een menslievende organisatie in de gehandicaptenzorg? Wil jij graag werken met bewoners die bijvoorbeeld licht verstandelijk beperkt zijn of met moeilijk verstaanbaar gedrag? En heb jij het talent om deze bewoners te helpen en begeleiden om de wereld om hen heen beter te begrijpen?

Ieder jaar hebben we stageplekken voor studenten van Social Work. Spreken thema’s zoals Regie op eigen leven jou aan? En wil je ervaring opdoen in een organisatie die vanuit een liefdevolle en respectvolle benadering werkt? Dan zoeken wij jou!

Een voorbeeld van jouw stagedag bij S&L Zorg:

Je komt binnen gelopen op de woning, vandaag draai je een late dienst dus heb je de ochtend voor jezelf gehad. Je maakt gelijk een gezellig praatje met je collega’s voordat jullie beginnen met de overdracht. Na het bespreken van alle belangrijke zaken en bijzonderheden gaat jouw dienst echt van start. Een van de bewoners wil samen met jou een spelletje doen en een andere bewoner wil je wat laten zien op zijn kamer. Jij zorgt ervoor dat deze situatie goed loopt en dat de bewoners beiden tevreden zijn. Vervolgens ga je samen met je collega voorbereidingen treffen voor het avondeten, vanavond staat er echt wat lekkers op het menu. Maar jij weet dat een van de bewoners dit gerecht op een specifieke manier wilt eten, met het thema ‘regie op eigen leven’ in je achterhoofd, zorg je dat deze bewoner hier zijn eigen keuze in kan maken. Na het eten doen alle bewoners hun eigen corvee taken en help je hier en daar wanneer iemand om wat hulp vraagt. Wanneer alles opgeruimd is, help je een aantal bewoners met wassen en regel je samen met je team dat alle bewoners na een gezellige avond op tijd in bed liggen. Je doet je rapportage en sluit af voor de avond. Omdat de bewoners met een glimlach naar bed zijn gegaan is jouw dag geslaagd, op naar de volgende dienst!

Wil je een eerste impressie van S&L Zorg? Kijk dan de onderstaande video!

Wie zijn wij?

Wij bieden uitstekende zorg voor mensen met een verstandelijke beperking, dat vinden we logisch bij S&L Zorg. Maar, menslievende zorg is echt ons doel. Dit zie je terug bij jou als medewerker, maar ook bij onze vrijwilligers en mantelzorgers, de gezellige huizen, de levendige zorgwijken, de activiteiten en dagbesteding.

Met zo’n 800 medewerkers, en 250 vrijwilligers, bieden we meer dan 380 bewoners dagelijks uitstekende zorg. We zijn dus best met velen, maar zo voelt het niet. Eigenlijk zijn we een informele zorginstelling. In onze zorg staat de bewoner altijd centraal. We willen dat iedereen eigen keuzes kan maken. We zoeken steeds naar nieuwe wegen om dat mogelijk te maken.

Onze medewerkers krijgen dan ook veel ruimte bij de uitvoering van hun werk en de kans om zichzelf te ontwikkelen. Wij willen dat jij als medewerker plezier beleeft aan je werk en dat jij het bieden van zorg en ondersteuning aan onze bewoners als zinvol ervaart. Goede zorg voor de bewoners, begint met jezelf fit en vitaal voelen. We vinden het belangrijk dat je hier zelf actief mee bezig bent en bieden faciliteiten die je hierbij kunnen helpen.

Wat bieden wij jou?

  • Bij een stageduur langer dan 1 maand en een omvang van minimaal 150 uur een stagevergoeding van € 400,- bruto (conform de CAO Gehandicaptenzorg).
  • Een opgeleide werkbegeleider op HBO niveau en tijd en ruimte om aan school te werken.
  • We kijken samen met jou naar de mogelijkheden voor een stage, op maat gemaakt.
  • Mogelijkheid om mee te kijken of mee te lopen met een zorgcoördinator
  • Een plek waar jouw ontwikkeling centraal staat.
  • Je komt in een leuk team waar je echt onderdeel van bent.

Nieuwsgierig?

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden, of wil je een dagje meelopen? Neem contact op met Jessica Tak via Whatsapp of via j.tak@slzorg.nl. We gaan graag voor je kijken wat wij voor elkaar kunnen betekenen.

Locatie
Contactpersoon
Sluitingsdatum
Deel deze vacature