Ontdek
jouw toekomst
in de zorg

Als cliëntbegeleider in opleiding bieden we jou een boeiende werkplek in de zorg. Bij ons kun je kiezen uit twee opleidingstrajecten: praktijkgestuurd leren op maat en het halfjaar traject (modulair traject). Ontwikkel jezelf en draag bij aan de zorg van morgen bij S&L Zorg!

Video afspelen

Bekijk het
inspirerende
verhaal van leerling Demi

Nooit te oud om te leren

Snelle route naar de zorg

Interesse?

Benieuwd of Praktijkgestuurd leren op maat iets voor jou is? Neem dan eens contact op met ons. Bijvoorbeeld via WhatsApp of via een e-mail naar onze praktijkopleiders Henny der Kinderen h.d.kinderen@slzorg.nl of Jessica Tak j.tak@slzorg.nl.

Praktijkgestuurd leren op maat

Bij S&L Zorg kun je aan de slag als cliëntbegeleider in opleiding. We bieden graag een fijne en interessante werkplek in de zorg om zo bij te dragen aan onze medewerkers van de toekomst. Je volgt hiervoor het opleidingstraject Praktijkgestuurd leren op maat. Deze opleiding duurt gemiddeld 2 jaar (ook mogelijk in 1,5 jaar of 2,5 tot 3 jaar).

Wat houdt het in?

Binnen het traject Praktijkgestuurd leren op maat volg je de opleiding maatschappelijke zorg medewerker gehandicaptenzorg op niveau 3 of niveau 4. Dat is werken en leren tegelijk, we noemen dit ook wel de beroepsbegeleidende leerweg (BBL). Het Praktijkgestuurd leren op maat wordt aangeboden in samenwerking met SDW en SOVAK. De opleiding wordt verzorgd door Curio Roosendaal.

De lesdagen vinden plaats op locaties van S&L Zorg, SDW en SOVAK en richten zich op wat jij in je dagelijks werk nodig hebt. De ervaring op de werkvloer is hierbij een belangrijk uitgangspunt voor de lesstof. Tijdens de lesdagen wordt ook gebruik gemaakt van onze eigen deskundigheid doordat gastdocenten uit de organisaties lessen en trainingen verzorgen. Zo verzorgen bijvoorbeeld orthopedagogen lessen over de diverse ontwikkelingsfasen en logopedisten over slikken en verstikken. Je maakt ook kennis met de verschillende cliëntgroepen, waardoor je zo breed mogelijk wordt opgeleid en veel kennis en ervaring opdoet.

Voor het Praktijkgestuurd leren op maat is een startmoment in februari en september mogelijk. De opleiding duurt gemiddeld 2 jaar. Je hebt de mogelijkheid om het traject desgewenst te versnellen of te verlengen. Het is dus echt een traject op maat. Na het succesvol afronden van deze opleiding krijg je een vast contract aangeboden van minimaal 24 uur in de functie van cliëntbegeleider niveau 3.

Het halfjaar traject (modulair)

Wanneer je al een opleiding, aanverwant aan zorg en welzijn, hebt gevolgd, kun je in slechts een halfjaar cliëntbegeleider in de gehandicaptenzorg te worden. Dit bijzondere leer-werktraject noemen we ook wel het halfjaar traject (modulair traject). Het halfjaar traject wordt aangeboden in samenwerking met SDW en SOVAK. De opleiding wordt verzorgd door Curio Roosendaal.

Wat maakt dit traject bijzonder?

Het traject is best uniek te noemen omdat je in slechts een halfjaar geschoold wordt tot cliëntbegeleider in de gehandicaptenzorg. Je komt in aanmerking voor het halfjaar traject als je een aanverwante opleiding op het gebied van zorg en welzijn hebt gevolgd of afgerond. Bijvoorbeeld:

Afgeronde opleiding (minimaal niveau 3)

  • CIOS
  • Sociaal maatschappelijke dienstverlening
  • Doktersassistent
  • Onderwijsassistent

Propedeuse behaald (hbo):

  • PABO
  • Pedagogiek
  • Fysiotherapie
  • Toegepaste psychologie
Een traject op maat

Voor het halfjaar traject is een startmoment in februari en september mogelijk. De opleiding duurt gemiddeld zes maanden.  Na het succesvol afronden van deze opleiding krijg je een vast contract aangeboden van minimaal 24 uur in de functie van cliëntbegeleider niveau 3.

opleiding in de zorg

Interesse?

Benieuwd of het halfjaar traject iets voor jou is? Neem dan eens contact op met ons. Bijvoorbeeld via WhatsApp of via een e-mail naar onze praktijkopleiders Henny der Kinderen h.d.kinderen@slzorg.nl of Jessica Tak j.tak@slzorg.nl

Meer weten?

Stuur dan een e-mail naar onze praktijkopleiders Henny der Kinderen via h.d.kinderen@slzorg.nl of Jessica Tak via j.tak@slzorg.nl.

opleiding in de zorg
Marieke Schrauwen over haar functie als opleidingsadviseur:

“Je kiest zelf wat je nog meer wilt leren.”

Beste leerbedrijf!

Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven SBB heeft S&L Zorg uitgeroepen tot beste leerbedrijf 2018 van Noord-Brabant, in de sector Zorg, Welzijn en Sport.

Een prachtige waardering en aanmoediging om door te blijven gaan met al het moois dat we op het gebied van leren en ontwikkelen doen.

Ontwikkel
mee met S&L Zorg

Binnen S&L Zorg leren we niet af en toe maar continu. Vakbekwame en deskundige medewerkers dragen immers bij aan goede zorg en begeleiding voor onze bewoners. Om de medewerker centraal te kunnen stellen, leren op de werkplek toe te passen én om onze eigen kwaliteiten optimaal in te zetten, hebben we voor verschillende onderdelen extra aandacht:

Rol van de leiding­gevende

Leidinggevenden kijken samen met de medewerker naar de huidige functie en naar de toekomst. Zij faciliteren leermogelijkheden in het werk en denken mee over loopbaanstappen. De medewerker heeft natuurlijk ook eigen verantwoordelijkheid als het gaat om scholing en het pakken van loopbaankansen.

Een (leer)coach voor extra ondersteuning aan teams

Soms is het fijn als iemand meedenkt en kijkt hoe het (nog) beter kan in een team. Binnen S&L Zorg zetten we vooral in op collegiale coaching en ondersteuning. Zo maken we optimaal gebruik van de kwaliteiten van onze medewerkers.

Samen leren op het werk

Je kunt van elkaar zoveel leren. Hoe mooi is het om eens bij een ander collega of woning mee te kunnen kijken en van rolmodellen te leren door af te kijken? Binnen S&L Zorg stimuleren we het werkplekleren.

Bij- en nascholing

Bij- en nascholingen zijn er in allerlei vormen. E-learning, klassikale trainingen, teamscholing, intervisie of coaching on the job. We ontwikkelen scholingen zelf of kopen ze in. Zo ontstaat een mooie mix waar onze medewerkers hun deskundigheid en bekwaamheid mee op peil kunnen houden.

Ons nieuwe opleidingssysteem LearnLinq

Medewerkers zijn zelf verantwoordelijk om vakbekwaam te worden en te blijven. Het systeem helpt om aan de verplichte scholingen te voldoen en daarnaast kan je kiezen wat je nog meer wilt leren.

Jouw loopbaan

Bij het interne punt omtrent je loopbaan kun je terecht met allerlei loopbaanvragen. Samen met één van de loopbaancoaches ga je op zoek naar wie je bent, wat je kan, wat je wil en hoe je dit kunt bereiken.

Experts met passie voor een bepaald thema

Experts zijn medewerkers die graag hun specifieke expertise willen delen. Bijvoorbeeld over dementie, LACCS of palliatieve zorg. We hebben veel kennis en expertise in huis die we optimaal willen benutten.

Individuele opleidingskansen

Persoonlijke ontwikkeling stimuleren we binnen S&L Zorg. Medewerkers hebben de mogelijkheid externe scholing te volgen. Denk aan een verdiepingstraining, een vervolg MBO of HBO opleiding of het bijwonen van een congres.

“Het mooiste vind ik om een vertrouwde leefomgeving te kunnen creëren voor onze bewoners, waarin ze zich veilig voelen en zichzelf kunnen zijn.”

Marleen Nieuwkoop
Cliëntbegeleider

Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging, stageplaats, vrijwilligerswerk of ben je gewoon nieuwsgierig en wil je graag eens bij ons binnen kijken? Dan leren we jou graag kennen!