BBL-opleiding in de zorg

Ben jij op zoek naar een opleiding in de zorg? Heb jij zin in een nieuwe uitdaging? En wil jij graag leren door te doen? Dan is de BBL-opleiding van S&L Zorg zeker iets voor jou!

Wat houdt deze opleiding in?

Als leerling cliëntbegeleider volg je de maatschappelijke zorg medewerker gehandicaptenzorg op niveau 3 of niveau 4. Dit doe je aan de hand van een BBL-opleiding. BBL staat voor Beroepsbegeleidende leerweg en dat houdt in dat je leert en werkt tegelijk. De opleiding in de zorg wordt aangeboden via het leerwerktraject Praktijkgestuurd Leren (PGL). De lesdagen vinden plaats op een locatie van S&L Zorg en richten zich op wat jij in je dagelijkse werk nodig hebt. Deze lessen bieden wij aan samen met gehandicaptenzorgorganisaties SDW en SOVAK.

Omdat leren en werken bij onze BBL-opleiding gepaard gaat, zul je ook in de praktijk aan de slag gaan. Sterker nog: de ervaring op de werkvloer is een belangrijk uitgangspunt voor de lesstof. Praktijkervaring doe je op binnen onze verschillende woningen en dagbestedingsgroepen, zodat je kennismaakt met diverse cliëntgroepen. De theorielessen zullen voornamelijk plaatsvinden in Roosendaal. De praktijk kan plaatsvinden op al onze zorglocaties. Denk hierbij aan Roosendaal, Wouw, Bergen op Zoom of Lepelstraat.

Voor het praktijkgestuurd leren is een startmoment in februari en september mogelijk. Het opleidingstraject duurt gemiddeld 2 jaar, maar is desgewenst ook sneller af te ronden.

Is zo’n BBL-opleiding wat voor mij?

Je kunt om verschillende redenen een BBL-opleiding doen. Bijvoorbeeld omdat je klaar bent met de middelbare school en je graag wilt gaan werken in de zorg. Als je naast je theorielessen ook veel in de praktijk aan de slag wilt gaan, is de BBL-opleiding van S&L Zorg echt iets voor jou. Daarnaast kan een BBL-opleiding in de zorg ook wat voor jou zijn als je als herintreder de zorg in wilt gaan. Ten slotte kan de BBL-opleiding van S&L Zorg interessant zijn als je momenteel al een baan hebt, maar je jezelf graag wilt omscholen naar persoonlijk begeleider in de zorg.

Wat kan ik met deze BBL-opleiding?

Met de opleiding maatschappelijke zorg medewerker gehandicaptenzorg kun je allerlei kanten op. Uiteraard leer je bij ons vooral te werken met mensen met een verstandelijke beperking in de sector gehandicaptenzorg. Maar, met dit diploma kun je ook aan de slag in bijvoorbeeld de ouderenzorg. Echter bieden we je bij S&L Zorg, na het succesvol afronden van de BBL-opleiding, standaard een vast contract van minimaal 24 uur.